A következő leírást feri60 készítette, az oldal az ő oldalának tükrözése!

Készítettem egy külső elemes ppc töltőt / tápegységet. Az alap elgondolást a Sancho blogjában látható eszköz adta, de azt egy kicsit módosítottam.

Kemény 180.- Ft-ért vásároltam egy 4 db AA elem tárolására alkalmas tartót az Orfeusz műszaki boltban, Budapesten, a Bocskai út 31-ben.

Mivel nem szeretem a lengő csatlakozókat, ezért feláldoztam egy USB / mini USB kábelt, amelynek a számítógép felőli lapos csatlakozós végét levágtam. Az elemtartóból kiforrasztottam az eredeti vezetékeket, és a lyukon bevezettem a levágott kábelvéget. Kicsit szorosan illeszkedik, de legalább stabil.

A kábel piros / fekete ereit színhelyesen beforrasztottam az eredeti vezetékek helyére, a kimaradó adatereket és az árnyékolást körömlakkal szigeteltem, majd egy vastagabb vezeték külső szigetelését húztam rá. Fontos, hogy a zöld és fehér ereket különböző hosszúságúra vágd vissza, mert így véletlenül sem tudnak zárlatba kerülni egymással! Ezután derékszögben behajtottam a dobozba, így nincs szükség kihúzás elleni biztosításra.

A végeredmény:

Fedél nélkül:

Jól látszik a derékszögben meghajlított vezeték a ráhúzott szürke szigetelő darabbal:

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

CSAK AKKOR KÉSZÍTS HASONLÓ ESZKÖZT, HA PONTOSAN TUDOD, HOGY MIT CSINÁLSZ, A MEGFELELŐ ISMERETEK ÉS ESZKÖZÖK BIRTOKÁBAN VAGY!
HIBÁS BEKÖTÉS A CSATLAKOZTATANDÓ KÉSZÜLÉK AZONNALI TÖNKREMENETELÉT OKOZHATJA!

SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK AZ ESZKÖZZEL OKOZOTT ESETLEGES KÁRÉRT!